Portret van Hanne De Meyer aan haar bureau

Wat ik schrijf

Wat ik zie en ervaar, wat me raakt, wat ik graag deel over schoonheid maar soms ook scherpte van het (vroedvrouwen)leven, in zorgvuldig gekozen woorden en zinnen.

De ingrediënten

Ja, het is ‘gewoon’ mijn werk, maar toch: ik zie het als een dikke chance dat ik door mijn job  soms mag getuige zijn van de geboorte van nieuwe mensjes. Na een pauze in mijn carrière wat betreft het begeleiden van bevallingen behoort dat tegenwoordig af en toe...

read more

Een moment van heiligheid

Een babymeisje van 14 dagen oud weet niet hoe ze aan de borst moet drinken en wordt alleen maar boos als ze aangelegd wordt. Haar mama heeft hiervan veel verdriet.

read more

Dapper baasje

Heldere oogjes vol enthousiasme en interesse zochten contact met me, en ik ging er graag op in. Er waren verhalen over de lama’s die kaka hadden gedaan van zijn kant en een uitleg van mij op 2-jarigen-maat over wat ik aan het doen was bij zijn mama en baby.

read more

Gebroken

Met een vriendelijk en verlegen ‘hello’ doet hij de deur open en brengt me bij zijn vrouw. Ze zit in de zetel te huilen van de pijn. Pijn van gevoelige plekjes die moeilijk genezen na haar bevalling. Na inschatting van de situatie en heel voorzichtig kijken, want...

read more