Baby tegen die tegen de borst gehouden word na het drinken

Vroedvrouw

Als vroedvrouw ben ik er voor de begeleiding buiten het ziekenhuis voor en na de bevalling.

Ná de bevalling

Zoek je iemand die jou en je baby na de geboorte goed opvolgt? Zoek je iemand die jullie mee doorheen de eerste kennismakingstijd met mekaar loodst? Waarbij je terecht kan voor al je vragen en onzekerheden, en je de informatie geeft die je op voorhand niet kon vermoeden nodig te hebben?
Maar bovenal, zoek je iemand die je ondersteunt in het krijgen van vertrouwen in jezelf, en jullie als gezinsteam? Die erin gelooft dat de eerste duizend dagen gouden kansen in zich dragen om een basis te smeden van verbinding en graag-zien die de rest van het leven van je kindje een meerwaarde zal bieden? Iemand die vandaaruit jonge ouders met raad en daad, een warm hart en oog en oor voor wat elke baby vertelt wil aanmoedigen op het pad van hun uniek ouderschap?
Dan ben ik er graag voor jullie!

Praktisch ná

Ik maak graag kennis met jou/jullie in de zwangerschap, zo kunnen jullie kijken en voelen of ik diegene ben die bij jullie past voor de begeleiding van deze bijzondere periode in jullie leven. En zo kan ik mijn werking verder toelichten en de informatie verzamelen van jullie die ik nodig heb om goede zorg te kunnen verlenen.

Van zodra jullie kindje dan geboren is, hoor ik het graag (via telefoon of sms). Dan plannen we de eerste huisbezoeken vanaf de dag na thuiskomst uit het ziekenhuis of na een thuisbevalling.

Twee handen die een dummy borst vasthouden voor uitleg bij lactatiekundige

Vóór de bevalling

Weet je nog niet goed wat die bevallling en de eerste tijd met een babytje allemaal inhoudt? Heb je nood aan informatie, voorbereiding en tips?
Of, maakt/maken je vorige bevallingservaring(en) je onzeker, heb je er traumatische herinneringen aan of wil je je gewoon opnieuw voorbereiden en te weten komen wat er anders kan zijn aan een bevalling als je al een keer een kindje op de wereld hebt gezet?
Met plezier spreek ik met jullie af om het er samen over te hebben. Enerzijds bezorg ik jullie een berg aan informatie, inzicht en tips omtrent het wondere proces van bevallen, en anderzijds vind ik het heel boeiend om samen met jullie opzoek te gaan naar wat jullie noden zijn en wat kan helpen om met -zelf- vertrouwen en in verbinding met mekaar de bevalling tegemoet te gaan.

Praktisch vóór

We spreken 1 a 3 sessies (afhankelijk van de vraag) van 1 a 1,5uur af in de periode nadat je 30weken zwanger bent. Deze afspraken kunnen overdag of s avonds plaatsvinden, we kijken samen naar een moment dat past.
Indien in de loop van de sessies blijkt dat jullie nog aanvullende voorbereiding nodig hebben, denk daarbij aan gerichte lichaamsoefeningen, hypnobirthing, psychologische begeleiding,… dan verwijs ik jullie door naar een geschikte collega zorgverlener.