Close-up van droogbloemen in de prakijkruimte van Hanne de Meyer

Wat ik kost

Ik kies ervoor om me niet te binden aan de prijzen die het Riziv bepaalt voor zorgverleners die tot de Riziv-conventie toetreden. Ik ben dus niet geconventioneerd.

Hoe het werkt

De prijzen voor vroedkundige en/of lactatiekundige begeleiding zijn voor mij een weerspiegeling van mijn engagement naar jou toe, van mijn kennis, kunde en ervaring. Er zit inbegrepen: mijn inzet voor, tijdens en na het contact met jou (administratie, afspraken plannen, advies, overleg met en doorverwijzing naar andere zorgverleners,….), materiaal, bijscholingen, eventueel vervoer,…

Hiervan betaalt de mutualiteit één tot twee derde aan je terug (hoeveel is afhankelijk van het tijdstip van het consult in de periode van het 1e jaar na de bevalling).

Hospitalisatieverzekeringen betalen in de gedekte periode van het contract in principe al het overige remgeld terug. Het is raadzaam om te verifiëren bij jouw verzekeraar hoe de regeling van jouw contract hiervoor is.

Goede zorg en ondersteuning wens ik iedereen toe, ongeacht in welke financiële situatie je je bevindt. Daarom hoor ik het graag als je geen hospitalisatieverzekering hebt en voorgestelde bedragen een drempel vormen om een afspraak met me te plannen. Ik bekijk dan graag samen met jou wat haalbaar is.

Opdrachten voor collega’s

Ook voor deze opdrachten werk ik niet-geconventioneerd. Bel me gerust als je graag uitleg wil over hoe het precies in zijn werk gaat.

Transparantie

Ik wil graag transparant zijn omtrent het financiële aspect, maar de wetgeving verbiedt zorgverleners die niet geconventioneerd zijn om prijzen op hun website te publiceren. Aarzel echter niet om me, geheel vrijblijvend, laagdrempelig te vragen naar de concrete bedragen.