Close-up van droogbloemen in de prakijkruimte van Hanne de Meyer

Wat ik kost

Ik kies ervoor om me niet te binden aan de prijzen die het Riziv bepaalt voor zorgverleners die tot de Riziv-conventie toetreden. Ik ben dus niet geconventioneerd.

De tarieven van mijn begeleiding zijn een weerspiegeling van mijn engagement naar jou toe, van mijn kennis, kunde en ervaring. Er zit inbegrepen: mijn inzet voor, tijdens en na het contact met jou (administratie, afspraken plannen, advies, overleg met en doorverwijzing naar andere zorgverleners,….), materiaal, bijscholingen, eventueel vervoer,…

Transparantie

Doordat de vergoeding van de dienstverdeling van niet-geconventioneerde zorgverleners uit verschillende delen bestaat is het moeilijk om de bedragen heel eenvoudig te presenteren. Hieronder vind je een samenvatting die  het beste overzicht geeft

  • Je hebt een hospitalisatieverzekering: Als je zo een verzekering hebt reken ik het normale tarief aan waarmee ik een eerlijk loon naar werken krijg. Het gedeelte wat je zelf moet betalen wordt in het overgrote deel van de gevallen helemaal of zo goed als helemaal door die verzekering terugbetaald in de gedekte periode. Omdat de tarieven van het Riziv erg verschillen per soort zorg en dag na je bevalling, zullen de bedragen die je zelf moet betalen – dus eigenlijk voorschieten voor de hospitalisatieverzekering – ook verschillen. Deze gaan van 10€ tot 60€. Een overzichtstabel vind je hier.
    De polissen van hospitalisatieverzekeringen zijn heel variabel. Het is raadzaam om hen te contacteren en na te vragen waar jij recht op hebt. Je mag me ook altijd vragen naar verduidelijking hieromtrent.
  • Je hebt geen hospitalisatieverzekering: Dat is geen enkel probleem om door mij opgevolgd te worden. Ik voorzie dan een sociaal tarief. Dat betekent dat je nooit meer dan 10€ in de week en 15€ in het weekend per huisbezoek of consult aan eigen bijdrage moet betalen.
  • Je hebt het statuut van verhoogde tegemoetkoming: Ook dan verleen ik met plezier zorg aan je. Het is bij wet vastgelegd dat je dan geen eigen bijdrage moet betalen.
  • Zijn de bedragen van mijn sociaal tarief onmogelijk om te dragen voor je en heb je geen statuut van verhoogde tegemoetkoming? Ik hoop dat je ook dan geen -te hoge- drempel voelt om contact met me op te nemen zodat we samen kunnen kijken  naar een oplossing voor je.

Want goede zorg en ondersteuning wens ik íedereen toe, ongeacht in welke financiële situatie je je bevindt.

Hoe het werkt

 

Vanaf 1 januari 2024 maak ik het betalings- en papierwerk gemakkelijker:

Als cliënte betaal je enkel het supplement (tenzij je een verhoogde tegemoetkoming hebt, dan betaal je zelf niets), rechtstreeks aan mij, op het einde van het consult, bij voorkeur met payconic. Hiervan ontvang je direct een betalingsbewijs wat je doorstuurt naar je hospitalisatieverzekering indien je die hebt. Ik zorg zelf voor de betaling van het stuk dat de mutualiteit voor zijn rekening neemt (derde betalersregeling).