Portret van Hanne De Meyer in profiel en lachend

Hallo
ik ben Hanne

Vroedvrouw sinds 2001

Lactatiekundige IBCLC sinds 2008

Na een verblijf van 5 jaar in Nederland en een half jaar in Nepal kwam ik met veel rijke -werk- ervaringen terug naar mijn thuisland België. Mijn geboortestreek is Leuven maar samen met mijn man settelde ik me in Oost-Vlaanderen.  In 2008 richtte ik mee het Aalsterse Vroedvrouwenteam Ammavita op waar ik 10 jaar met hart en ziel voor werkte.

Naast vroedvrouw en borstvoedingsbegeleider ben ik bovenal vrouw, moeder van 2 opgroeiende tieners, mens, en zoals iedereen op zoek naar evenwicht in het leven. Dit bracht me tot een pauze op professioneel gebied begin 2019. In de loop van 2020 wilde ik graag terug als vroedvrouw en lactatiekundige aan de slag en kwam ik tot een nieuwe manier van werken.

Enerzijds ben ik er als vroedvrouw voor collega’s die voor het werk in eigen praktijk hulp kunnen gebruiken bij vakantie, ziekte, drukte, … Vandaar dat ik de term ‘freelance-vroedvrouw’ lanceerde. 

Anderzijds ben ik er graag voor baby’s, mama’s en diegenen dicht om hen heen, die borstvoeding krijgen/geven/aanmoedigen, indien er bezorgdheden en moeilijkheden zijn waar met de reeds opgestarte zorg nog geen oplossingen voor gevonden werden.

Mijn hart wordt warm van waardevolle zorgmomenten voor jonge gezinnen, van fietsen, wandelen, muziek-maken met man en kinderen, samen rond een vuurtje zitten, stilletjes breien als iedereen al naar bed is, …